HT Collection Oy

Kansainvälisesti arvostettua suomalaista muotoilua kuuden vuosikymmen ajan.
Laatu, toimivuus ja mukavuus ovat innovatiivisen tuotekehittelymme perusarvoja.

Perheyrityksemme on valmistanut korkealaatuisia käsintehtyjä huonekaluja Lahdessa ja Hollolassa aina 1950-luvulta asti.

1959

HT-Collection perustettiin vuonna 1959. Silloinen nimi oli Huonekalutuote ja ensimmäinen tehdas sijaitsi Lahden Anttilanmäellä. Yrityksen perusti Ensio Karjalainen.

60-luku

60-luvun alussa tuotanto kasvoi ja Huonekalutuote muutti suurempiin tiloihin Lahden Kukkilaan. Ensio Karjalainen teki yhteistyötä alan huippusuunnittelijoiden kanssa. Rolf Nyman'in ja Perttu Mentulan suunnittelemia tuotteita myytiin USA:han, Kanadaan, Ruotsiin, Japaniin ja Arabimaihin. Huonekalutuotteen kalusteet olivat aikansa edelläkävijöitä.

70-luku

Puurunko sai väistyä. Ensio Karjalainen toimi uranuurtajana polyuretaanirunko tekniikan kehittäjänä. Uudella tekniikalla valmistetuilla, Hannu Karjalaisen suunnittelemilla nahkaisilla kalusteilla menestyttiin erityisesti Pohjoismaisilla markkinoilla. Uretaanivalumuotit valmistettiin Huonekalutuotteen silloisella tehtaalla Vesalassa. Samalla tekniikalla tehtiin myös ruokapöytiä, tuoleja ja sohvapöytiä. Tuotanto oli suurimmillaan 70-luvun puolivälissä, jolloin Huonekalutuote työllisti enimmillään n.120 henkilöä.

80-luku

80-luvulla Huonekalutuotteen design muuttui selkeälinjaisemmaksi. Nahkakalusteiden rinnalle nousivat tekstiilit.

90-luku

Tekstiili ohitti nahkan verhoilumateriaalina.

00-luku

2000-Luvun ehdoton kärkituote oli Elle-sohva. Meidän malliston klassikoksi noussut Elle jatkaa vielä tänäpäivänäkin asiakkaiden suosikkituotteena.

10-luku

Nykyinen tuotantomme on edelleen selkeälinjaista, skandinaavista designia. HT-collectionin kaikki huonekalut valmistetaan Hollolassa. Vaikka design ja tuotannon koko ovatkin vuosien saatussa muuttuneet monesti, ovat perusarvomme aina pysyneet samana: laatu, toimivuus ja mukavuus ovat edelleen huonekalujemme tärkeimpiä ominaisuuksia. Menestyjiä tuotteissa ovat olleet Como, Elle sekä uusimpana tulijana Air,

© 2021 HT Collection Oy
HT Collection Oy, Soisalmentie 1, 15860 HOLLOLA
Puh. (03) 780 1556, info@htcollection.com